1. lokakuuta 2012

Sirkku Ingervo: Lisää tukea nuorten, lapsiperheiden ja ikäihmisten arkeen!

Lisää tukea nuorten arkeen! Nuorisotakuu voi toteutua, jos saadaan lisää toisen asteen opiskelupaikkoja ja nuorille sopivia työpaikkoja Helsinkiin. Yksikään nuori ei syrjäydy opiskelusta, työelämästä tai yhteisöstä yhdessä yössä. Huono-osaisuus kasautuu. Painopistettä pitää siirtää korjaavasta työstä ennaltaehkäisyyn vahvistamalla matalan kynnyksen peruspalveluja kuten neuvolan, päiväkotien ja koulujen toimintaa.

Nyt tarvitaan panostusta lapsiperheiden köyhyyserojen tasoittamiseksi asumistuen ja ennaltaehkäisevän toimeentulotuen avulla. Yksi kiinnostava harrastus jokaiselle lapselle ja nuorelle ei ole liikaa vaadittu.
Mitkään rahat eivät riitä, jos huonosti voivia lapsia ja kelkasta pudonneita nuoria autetaan vasta lastensuojelun työntekijöiden kautta. Segregaatiokehitystä voi ehkäistä jo asuinalueita suunniteltaessa.

Koulujen ryhmäkokojen pienentäminen, erityisopettajan ja oppilashuollon tuen lisääminen, läksykerhot, vuorovaikutustaitojen vahvistaminen ja tarpeenmukainen suomen kielen opetus auttaisivat montaa nuorta alkuun. Jokaisen nuoren pitäisi saada kokea onnistuvansa ja kuuluvansa joukkoon niin kotona kuin koulussa.

Lisää tukea lapsiperheiden arkeen! Lähipäiväkoti ja sopivan kokoinen päivähoitoryhmä tukevat lapsen lisäksi myös vanhemmuuden arkea. Tiukassa paikassa tuki neuvoloiden, perheneuvoloiden, päivähoidon, koulun ja järjestöjen vertaistoiminnan kautta on kullanarvoista. Lapsiperheiden kotipalvelujen saatavuus ilman lastensuojelukriteereitä ja eroperheiden selviämisen tuki ovat myös investointeja tulevaisuuteen.
Positiivisen diskriminaation raha kouluissa ja päiväkodeissa voi tuoda lisää aikuisia lasten ja nuorten arkeen alueilla, joissa aikuisen nälkä on suurin.

Ihmisen tärkein tehtävä on omien lasten kasvattaminen. Tähän tarvitaan myös yhteiskunnan tuki ja arvonanto. Joustavuus hoitoratkaisuissa on tärkeä ratkaista myös ilta- ja viikonlopputöitä tekevien yksinhuoltajien pienten koululaisten osalta. Lapsuus on tärkein luonnonvaramme. Vaikka teknologia miten kehittyisi ja vanhusten määrä kasvaisi, niin ilman lapsia ei ole tulevaisuutta. Lasten ja nuorten näkökulmaa tarvitaan systemaattisesti kaikessa kunnallisessa päätöksenteossa.

Lisää tukea ikäihmisten arkeen!
Jokainen ansaitsee oman näköisensä vanhuuden. Monipuolisessa vanhusten keskuksessa on tarjolla palveluja harrastetoiminnasta ja toimintakykyä ylläpitävästä kuntoutuksesta ympärivuorokautiseen palveluasumiseen - riittävää henkilöstömitoitusta unohtamatta. Kun kotona ei enää tuetustikaan selviä, on päästävä ympärivuorokautisen palveluasumisen piiriin viivytyksettä. Hyvä vanhustenhoito on ihmisoikeus.

Yksinäisyyden ehkäisy kannattaa vauvasta vaariin. Kaikki tarvitsemme toisiamme. Pidetään huolta lapsista ja vanhuksista.

Kirjoittaja on erityisopettaja, opinto-ohjaaja, sosiaalilautakunnan puheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu. Sirkun ehdokassivut löydät täältä.

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä! Olen valmis äänestämään sinua näillä argumenteilla. Yksi kysymys kuitenkin on. Olenmme pienituloinen perhe ja poikamme intohimona ja harrastuksena on jääkiekko. Olisitko sinä Sirkku valmis antamaan kaupungin varoista tukea juniorijääkiekolle jäähalliaikojen hintojen alentamiseksi, kuten muissa kunnissa tehdään (Helsinki poikkeuksena)? Haluan löytää ehdokkaan joka tahtoo tukea tätä ja vähentää lajin elitististä mainetta.

    VastaaPoista
  2. Taideyliopistojen ja ammattikorkeakoulujen tekemä työ taide- ja liikuntaprojektien kanssa on tuonut hyviä tuloksia. Tulokset näkyvät sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä, mutta pelkästään helpommin mitattavat lyhyen aikavälin tulokset ovat olleet merkittäviä hyvinvoinnin kannalta. Monet ovat löytäneet jopa koko elämän kestävän mieluisen harrastuksen tai jopa ammatin.

    VastaaPoista