24. tammikuuta 2011

Maaliskuussa ratkotaan päivähoidon kesto-ongelmia

Helsinkiläinen päiväkotiarki on tuttua aika monelle: liian isot ryhmät ja liian pienet tilat. Oman alueen hoitopaikkoihin ei pääse kun paikkoja ei ole, ja lapsia kuskataan aamuhämärissä vieraisiin kaupunginosiin. Henkilökunta on hätää kärsimässä, kun sijaisiakaan ei kuulemma saa jos joku sairastuu. Väestöennusteissa tehdään pahoja huteja kun kukaan ei usko, että kantakaupungin perheet aikovat ihan tosissaan jäädä kantakaupunkiin vielä toisen ja kolmannenkin lapsen kanssa.

Kesto-ongelmia ja niiden toivottavasti tuoreita ratkaisuja puidaan sote-ryhmän maaliskuun yleisötilaisuudessa maanantaina 28.3. klo 17-19 Eduskunnan kansalaisinfossa.

Keskustelemassa mm. kansanedustaja Johanna Sumuvuori (vihr.), Helsingin kaupunginvaltuutettu ja sosiaalilautakunnan jäsen Sanna Vesikansa (vihr.) sekä Helsingin sosiaaliviraston päivähoidon johtaja Satu Järvenkallas. Mukana järjestelyissä Etelä-Helsingin Vihreät - ja hyvä niin, sillä eteläisen Helsingin päiväkotitilanne on kaikkein tukalin.

Mitä sinä haluaisit kysyä valtuutetuilta ja johtavalta virkamieheltä?

1 kommentti:

  1. Päiväkotien sijaistilanne todella on asia, joka vaatii ratkomista. Joillain päiväkodeilla on kuulemma käytössä "oma sijainen" = vakituinen tyyppi, joka tulee tarvittaessa. Tai näin olen ymmärtänyt. Kaikilla tätä ei ole, ja ihmetyttääkin, mikä estää hyvän käytännön levittämisen?

    Nythän tyypillinen tilanne ainakin itselleni tutussa päiväkodissa Vironniemellä on sellainen, että siinä vaiheessa kun sijaisen tarve aamulla havaitaan ja päivän "täyttöaste" on tiedossa, sijaisia "ei enää saa". Eli päivä mennään vajaalla henkilökunnalla.

    VastaaPoista