17. maaliskuuta 2011

Ideat jakoon: Miten sinun lapsesi päiväkodista tulisi parempi?

Maanantaina 28.3.Eduskunnan Kansalaisinfossa puhutaan päivähoidosta kahden vihreän ehdokkaan (Johanna Sumuvuori ja Sanna Vesikansa), THL:n asiantuntijan ja Helsingin päivähoitojohtaja Satu Järvenkallaksen kanssa.

Haluamme perheiden äänen ja kokemukset kuuluviin, joten käytä hetki aikaa ja auta vähän!

Kommentoi nätä:
* Millaisia kokemuksia sinulla on päiväkotien/kunnallisen päivähoidon toimivuudesta tai toimimattomuudesta - etenkin Helsingissä?
* Miten päiväkodista tulisi (vielä) parempi paikka omalle lapsellesi? 
* Millä arkijärkisillä keinoilla voitaisiin helpottaa esimerkiksi sijais- ja tilapulaa tai hoitopaikan saamista läheltä kotia?  

Voit myös jakaa linkkiä tutuille lapsiperheellisille, joita tiedät päivähoitokysymysten askarruttavan. Käytämme kommentteja tilaisuudessa keskustelun sparraajina. Tilaisuuden tarkemmat tiedot täällä.

Iso kiitos!

1 kommentti:

  1. "Millä arkijärkisillä keinoilla voitaisiin helpottaa esimerkiksi sijais- ja tilapulaa tai hoitopaikan saamista läheltä kotia?"

    Palmia pois säheltämästä - ne päiväkodit jotka aiemmin pärjäsivät ilman Palmiaa, kärsivät hätää hallinnollisen vaikeuden ja työtehtävien keinotekoisen rajaamisen kanssa. Työaikaa kuluu ennen tuntemattomien ongelmien käsittelyyn ja sijaisten hankkimiseen, kun ennen keittiö- ja siivoushenkilökunta kuului taloon siinä missä muutkin ja pystyi vaikkapa auttamaan uloslähtiessä lapsille kenkiä jalkaan ja lapasia käteen jos joku hoitajista oli sairaana/tuuraamassa toisessa ryhmässä. Nyt hankittava hankalasti eri tehtäviin erilaisia sijaisia, mihin kuluu aivan turhaa työaikaa. "Talon omat" työntekijät voivat ja viihtyvät paremmin, lapsille turvallisempaa kun on tutut aikuiset eikä aina vaihtuva stressaantunut henkilökunta!

    Lasten retkieväitä ei kuulemma enää voi hakea keittiöstä - haloo, lasi mehua ja keksi jokaiselle kerran kuukaudessa ei vie kaupunkia eikä mitään yritystä vararikkoon! Jos henkilökunta on valmiita silloin tällöin toteuttamaan retken metsään niin voi hyvää päivää mikäli sen estää ainoastaan liian hankala välipalakuvio.

    En edes tiedä mihin kaikkeen muuhun Palmian tulo on vaikuttanut, mutta tutun päiväkodin pitkään pysynyt henkilökunta on selvästi alkanut väsähtää ja sairastella enemmän Palmian tulon jälkeen.

    VastaaPoista