8. helmikuuta 2011

Helsingin Vihreät julkaisi eduskuntavaaliohjelmansa

Helsingin Vihreät julkaisi tänään eduskuntavaaliohjelmansa, joka pohjautuu tiiviisti puolueen toukokuussa hyväksymään poliittiseen ohjelmaan. Sosiaali- ja terveyspolitiikan isoista teemoista mukaan mahtuivat mm. terveyserojen kaventaminen, terveydenhuollon rahoituspohjan selkeyttäminen ja perusturva.

Tässä ohjelman soster-tärpit tiiviissä muodossa:
  • Laadukas päivähoito, koulutus ja terveydenhuolto kuuluvat kaikille. 
  • Suomen menestys perustuu korkeatasoiseen opetukseen, koulutukseen ja tutkimukseen. Siksi opiskelun on oltava maksutonta ja koulutuksen perusrahoituksen riittävää. Helsinkiin tarvitaan lisää ammattioppilaitosten aloituspaikkoja.
  • Suomalaisten terveyserot ovat kasvaneet. Tähän tulee puuttua panostamalla perusterveydenhuoltoon ja ennaltaehkäisyyn. 
  • Terveydenhuollon sekavaa, monikanavaista rahoitusta on selkeytettävä. Lääkehoito ei saa olla ainoa hoito mielenterveys- ja päihdeongelmissa. 
  • Vanhusten laitoshoidon on oltava inhimillistä ja sen ohella tulee tarjota riittävästi tuettuja asumismalleja.
  • Yhteiskunnan heikoimmista pitää huolehtia. Nykyinen perusturvamme on sekava tilkkutäkki, joka ei toimi. Perustulo toisi oikeudenmukaisen perusturvan kaikille sekä poistaisi perusturvan ja ansioturvan vastakkainasettelun. Se myös kannustaisi työntekoon ja yrittämiseen sekä antaisi työttömille mahdollisuuden koulutukseen ja työllistymiseen.

Koko ohjelma löytyy Helsingin Vihreiden sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti